Miljö & Rättvis Handel

Miljö

Vi på Chimpex utvecklar nya rutiner för att kvalitetssäkra så att tillverkaren och leverantören följer internationella miljökrav. Att ha erfarenhet inom den kemitekniska industrin och från relevanta utbildningar ger Chimpex ett stort plus när det kommer till att hantera dessa frågor. Dessutom ger vi mer än gärna råd till leverantörerna om hur de kan vara mer miljövänliga. Att importera från Kina lönar sig inte om det ska gå på planetens bekostnad där våra barn och barnbarn ska leva, därför är det inte bara en fråga om pris och kvalitet på produkten man ska importera men också var den kommer ifrån.

Rättvis Handel

Vi har som strikt regel att alla varor som importeras från Kina ska komma från rättvisa leverantörer. Så klart så kommer prisfrågan in i bilden. Det är som att äta kakan och ha den kvar, därför har vi valt att offra upp en bit av vår kaka. Genom att erbjuda er kunder låga priser och leverantörer som håller sig till rättvisa tycker vi att det är ett lågt pris att betala, samtidigt är vi alla nöjda!

Välgörenhet

Vi tycker att det är viktigt att hjälpa andra och dela med sig. Vi i Sverige har det bra och det ska vi vara glada för, men samma förutsättningar gäller inte alla. Därför har vi på Chimpex valt att skänka 5% av all vinst till välgörenhetsorganisationer som stödjer miljön och motverkar barnarbete. Mer information kommer snart…