Kvalitetskontroll

Även om kvalitetsfrågan på ”Made in China”-produkter börjar bli allt mer inaktuell så ligger det fortfarande en viss osäkerhet. Utan att vara på plats och kunna utföra fabriksbesök samt granskning kan misstolkningar lätt växa fram och sluta som en kostsam affär.

kvalitetskontroll

Våra kulturer har olika uppfattningar när det kommer till kvalité. Medan människor i Europa kan uppfatta en sak som oestetisk, kan kineserna se det som något som höjer mervärdet på produkten. Att inte vara på plats och kunna kommunicera eller granska att arbetet går som det ska är också självklart en anledning till att det kan gå fel. Därför är kvalitetskontroll något som aldrig får underskattas eller bortses, oavsett om det gäller datorskärmar eller något så enkelt som en plastskål.

Så här går det till

Varje produkt är unik och kräver olika kontroller, därför utarbetar vi rutiner som måste följas under kvalitetskontrollen. Dessa kan vara allt från synliga observationer som att ta mått och färgtest till funktionstester som hållfasthet och förpackning. Men vi ser även till att leverantören följer miljöpolicy och rättvis handel.

Det är viktigt att göra fabriksbesök för att få en känsla för hur måna personalen är om produktionen och hur förmännen sköter kvalitetsarbetet på sin egen fabrik. Det gör även att saker och ting inte läggs på hyllan vilket gör att man kan snabba upp sin tillverkningsprocess. Att visa sin närvaro ses inte bara som att man har lokalnärvaro och erfarenhet men det ger även fabriksägarna ett positivt intryck då man visar att man bryr sig om deras produkt och vill investera i en hälsosam relation.

Vi är medvetna att våra importörer befinner sig i olika stadier därför erbjuder vi tre olika paket där vi är hur flexibla som helst när det gäller fabriksbesök, provexemplar, dokumentation och slutkontroller innan leverans.

Paket A | Konsult

Ni har redan en leverantör eller tillverkare i Kina men ingen personal som kan kvalitetssäkra leveransen eller produktionen.

Paket B | Första Affären

Ni ska göra er första order genom en leverantör som ni själva har lokaliserat. Vi ser till att leverantören följer alla krav från er som kund. Vi kan även förhandla pris och minsta kvantitetsorder.

Paket C | Import

Ni importerar redan genom oss, därför kvalitetssäkrar vi er produkt och leverans.

Kontakta oss så berättar vi mer.